top of page
Vinne-Robert-01.jpg

Robert van der Vinne

Robert van der Vinne (1968) studeerde koordirectie aan het Rotterdams Conservatorium waar hij bij Barend Schuurman. Hij vervolgde zijn opleiding in Amsterdam waar hij solozang studeerde aan het Sweelinck Conservatorium bij Margreet Honig.

Al tijdens zijn studie werd hij aangenomen bij het Collegium Vocale Gent, waar hij tot op de dag van vandaag zingt. Hij werk(te) daar met dirigenten als Ivan Fischer, Bernard Haitink, Marcus Creed, Daniel Reuss, René Jacobs en natuurlijk met de vaste chef-dirigent Philippe Herreweghe. Daarnaast zong en zingt hij bij Cappella Amsterdam, Het Nederlands Kamerkoor, het Groot Omroepkoor, de Nederlandse Bachvereniging. Robert geeft ook met veel plezier zangles. Meer info: www.zangles-amsterdam.info.

Als solozanger richt hij zich vooral op het liedrepertoire. In 2006 richtte hij het Goethe Trio op. Samen met acteur Tom Jansen en pianist Jeroen Sarphati, verzorgt dat programma’s waarbij literaire verhalen van Goethe, Zweig en Schnitzler worden voorgelezen en afgewisseld worden met liederen uit de klassieke muziek die bij de sfeer en inhoud van het verhaal passen.

In 2014 ging hij weer dirigeren. Hij richtte het Oudemuziekkoor Bosch en Duin op. Sinds 2019 was Robert ook dirigent van het Haarlems Klein Koor en sinds 2021 van Vocoza in Amsterdam en sinds 2023 van Zangvereniging Cantarella in Delft.

 

Al sinds de oprichting van Kamerkoor Victoria in 2018, is Robert artistiek leider en dirigent van Kamerkoor Victoria. Sindsdien profiteren we elke week weer van al zijn enthousiasme, humor en natuurlijk zijn enorme muzikale arrangementen, kennis en ervaring waarmee hij de mooiste producties creëert..

bottom of page