OVER ONS

Kamerkoor Victoria is een jong kamerkoor uit Weesp dat op 1 februari 2018 van start is gegaan. Het koor bestaat uit 19 gevorderde amateurzangers die met ambitie bijzondere kamerkoormuziek willen uitvoeren. Kamerkoor Victoria wil een nieuw, fris geluid laten horen in Weesp en (ver) daarbuiten. De helft van de koorleden woont in Weesp en de andere leden komen uit omliggende gemeenten: Amsterdam, het Gooi (Muiderberg, Huizen, Hilversum), Almere en Lelystad.

Dirigent van het koor is Robert van der Vinne. Van zijn enthousiasme en grote zang- en koorervaring profiteren de leden van Kamerkoor Victoria wekelijks. Samen met Robert streeft het koor naar de uitvoering van mooie, niet vaak uitgevoerde kamerkoormuziek op hoog (gevorderd amateur)niveau. Om dat doel te bereiken wordt wekelijks samen gerepeteerd in het sfeervolle Van Houtenkerkje in Weesp.  Samen worden ook mooie momenten gevierd.

 

Een half jaar na zijn oprichting heeft Kamerkoor Victoria al twee zeer goed bezochte concerten gegeven in juni 2018 in Bosch en Duin en in de kerk De Krijtberg in hartje Amsterdam, waarin de zelden uitgevoerde mis voor drie koren van de laat-16e eeuwse Spaanse componist De Victoria ten gehore is gebracht met de beide andere koren van Robert van der Vinne. De werknaam voor dat project beklijfde en drukt wat ons betreft het plezier van het zingen en de gedeelde liefde voor de muziek vrolijk en triomfantelijk uit: Victoria!