OVER ONS

Kamerkoor Victoria is een relatief jong kamerkoor uit Weesp. Het koor bestaat uit gevorderde amateurzangers die met ambitie bijzondere kamerkoormuziek willen uitvoeren. Victoria wil een breed en divers publiek bekend maken met oude en moderne muziek die niet vaak uitgevoerd wordt. Zo wil zij meer mensen enthousiast maken voor deze ontroerende muziek en een nieuw, bijzonder en fris geluid laten horen in Weesp en (ver) daarbuiten. De helft van de koorleden woont in Weesp en de andere leden komen uit omliggende gemeenten. Bijvoorbeeld uit Amsterdam, het Gooi (Muiderberg, Huizen, Hilversum), Almere en Lelystad.

Dirigent van het koor is Robert van der Vinne. Zelf is hij zanger bij Europese topensembles als o.a. Collegium Vocale Gent en Cappella Amsterdam. Van zijn enthousiasme en indrukwekkende ervaring profiteren de leden van Kamerkoor Victoria wekelijks. Samen met Robert streeft het koor naar de uitvoering van mooie, niet vaak uitgevoerde kamerkoormuziek op zo hoog mogelijk niveau. Om dat doel te bereiken studeren leden thuis en wordt iedere woensdag samen gerepeteerd in Weesp.  Naast een ambitieus koor zijn we ook een sociaal koor waarin oog is voor elkaar en belangrijke momenten  gedeeld worden, bijvoorbeeld bij de maandelijkse borrel. Meezingen? Kijk onder "zing mee".

Een half jaar na zijn oprichting heeft Kamerkoor Victoria al twee zeer goed bezochte concerten gegeven in juni 2018 in Bosch en Duin en in de kerk De Krijtberg in hartje Amsterdam, waarin de zelden uitgevoerde mis voor drie koren van de laat-16e eeuwse Spaanse componist De Victoria ten gehore is gebracht met twee andere koren van Robert van der Vinne. De werknaam voor dat project beklijfde en drukt wat ons betreft het plezier van het zingen en de gedeelde liefde voor de muziek vrolijk en triomfantelijk uit: Victoria!